header banner
Default

YTD Nedir? Borsada Ne Anlama Gelir?


Table of Contents

    YTD terimi, özellikle yatırım fonu ve ekonomi sitelerinde görülen bir terimdir. Ancak bu terimin ne anlama geldiği ve açılımının ne olduğu merak edilmektedir. Özellikle borsa platformlarında herhangi bir yatırım aracına yatırım yapmayı isteyenler yazılarının sonunda YTD kısaltmasını kullanmaktadır.

    YTD Nedir, Neyin Kısaltmasıdır?

    YTD teriminin neyin kısaltması olduğu borsa ile uğraşanlar tarafından merak edilmektedir. YTD terimi yatırım tavsiyesi değildir anlamına gelir. Fakat sadece cümledeki kelimelerin baş harfleri yazılmaktadır. Bu cümle genellikle yazıların başında ve sonunda kullanılmaktadır.

    Borsada YTD Ne Anlama Gelir?

    Yatırım tavsiyesi değildir yani YTD kişinin kendi görüşünü söylediği ve sizin bu görüş doğrultusunda yatırım yapmamanız gerektiğini belirtmek için kullanılmaktadır. Yaptığınız yatırımdan zarar ederseniz. Yazıyı yazan kişinin bu konudan sorumlu olmadığının söylenmesi için kullanılır. Yazılarda YTD teriminin kullanılmasının nedeni Sermaye Piyasası Kurulunun yaptırımlarından uzak durmak içindir.

    Sources


    Article information

    Author: Daniel Wong

    Last Updated: 1702541762

    Views: 762

    Rating: 4.7 / 5 (58 voted)

    Reviews: 89% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Daniel Wong

    Birthday: 1931-01-13

    Address: 192 Christopher Stravenue Apt. 079, North Anthonyside, ND 29567

    Phone: +3934743613196164

    Job: Radio DJ

    Hobby: Magic Tricks, Writing, Snowboarding, Role-Playing Games, Sculpting, Bowling, Sailing

    Introduction: My name is Daniel Wong, I am a daring, multicolored, intrepid, talented, Precious, clever, important person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.