header banner
Default

Spar Nord Bank forbereder sig på at overtage Andelskassen | TV MIDTVEST


Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden midten af august har Spar Nord Bank ejet lidt mere end en tredjedel af aktierne i Danske Andelskassers Bank, helt præcis 36,67 procent. Nu foreslår Spar Nord så at opkøbe de resterende aktier.

Det gør banken i et såkaldt pligtmæssigt overtagelsestilbud, som skal fremsættes, når en part ejer mere end en tredjedel af aktierne.

I overtagelsestilbuddet til Andelskassen med hovedsæde i Tjele er tilbudskursen på aktier 10,35 kroner. Det er lidt lavere end den nuværende markedskurs. Senest er aktien handlet til 11 kroner.

Bestyrelsen vil vurdere forslaget

VIDEO: HBB23 Støvring - Erhverv
SparNordTV

Ifølge Spar Nord skyldes den lavere tilbudskurs, at beløbet afspejler den højeste pris for aktier, som banken i gennemsnit har betalt inden for de seneste seks måneder forud for godkendelsen af tilbudsdokumentet.

Den 17. august opkøbte Spar Nord Bank de procenter, der fik deres ejerandel til at runde den tredjedel, der udløser et pligtmæssigt købstilbud. Tidligere har banken prøvet at købe sig til kontrol i Andelskassen over flere omgange.

Senest den 24. september vil Danske Andelskassers Banks bestyrelse offentliggøre deres redegørelse og holdning til tilbuddet. Bestyrelsen råder bankens aktionærer til at vente på bestyrelsens vurdering af tilbuddet, før de enten accepterer eller afviser.

Sources


Article information

Author: Scott Brown

Last Updated: 1702559881

Views: 846

Rating: 4.8 / 5 (115 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Scott Brown

Birthday: 1966-02-27

Address: 1092 Craig Valley Apt. 465, Pamelaton, VT 77466

Phone: +4791954121327987

Job: Article Writer

Hobby: Hiking, Bowling, Pottery, Graphic Design, Cooking, Swimming, Coin Collecting

Introduction: My name is Scott Brown, I am a dazzling, Open, ingenious, esteemed, forthright, intrepid, artistic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.