header banner
Default

För att vara ärlig: 23 år gamla Erika Ellingsen


Du leser nå «Ærlig talt», Nettavisens faste spalte der kjente og aktuelle personer svarer på et knippe faste spørsmål om seg selv, sine meninger, hverdagen og de viktige ting i livet – samt noen kjappe anbefalinger!

I årets «Farmen»-sesong har seerne blitt kjent med 23 år gamle Erika Ellingsen. For Stavanger-jenta var «Farmen»-deltakelsen en drøm som gikk i oppfyllelse, men gårdseventyret kom derimot til en slutt i den sjette uken.

Vær så god, her har du:

Navn: Erika Johannessen Ellingsen
Alder: 23
Sivilstand: I et forhold
Hva heter du i SoMe? Finner meg på Instagram under brukernavnet @erikaaellingsen
Vokst opp: I Sandnes og Stavanger
Bor nå: I Bergen
Arbeidsplass: Uloba Freedom Living og Pedagogisk Vikarsentral
Hvordan kommer du deg rundt i hverdagen: Går for det meste når det er mulig og kommer meg til jobb og diverse med kollektivtransport

Les også: «Farmen»-Erika ødela farens utstyr: Gjemte bevismaterialet

Hva engasjerer deg akkurat nå?
– Det som er i fokus nå for tiden er jo «Farmen», så man lever jo enda litt i boblen nå som alt vises på TV. Utenom er det mye som engasjerer meg av det som foregår rundt om i verden, så prøver stadig å rette blikket mer utover for å få med meg det som skjer ellers. Viktig å innse at «Farmen» ikke er alt, er så mye i livet som er mye viktigere og betyr mer i det lange løp.

Hva er ditt mest kontroversielle standpunkt?
– At julefeiring, nyttårsaften, 17. mai og andre høytider samt tradisjoner er oppskrytt. For meg ligger det mer press enn kos rundt slike anledninger hvor alle er forventet å gjøre det ene eller det andre. Det har nok også noe å gjøre med at jeg ikke kan fordra den norske drikkekulturen som ofte preger disse sammenkomstene. Så mye gøyere med tilfeldige og spontane opplevelser resten av året, hvor alkohol og fasade ikke er i fokus.

Hva er du stolt av å ha oppnådd det siste året?
– Jeg har virkelig vokst det siste året, så føler endelig jeg har landet litt i livet. Gleder meg over måten jeg lever livet på her og nå uten å stresse med fremtidige planer og at alt skal være så perfekt. Stolt av at jeg har klart å roe mer ned og ta livet som det kommer. Også er jeg jo veldig stolt av egen opptreden som deltaker av «Farmen» 2023, selv om det ikke ble noen seier.

Introvert eller ekstrovert?
– Trodde lenge jeg var en klart ekstrovert person, men har vel etter hvert funnet ut at jeg er utadvendt introvert. Dette ble jeg vel mer eller mindre helt sikker på under «Farmen».

Rett fra levra eller konfliktsky?
– Har du fulgt med på «Farmen» er det ganske åpenbart at jeg snakker rett fra levra. Det å kamuflere meningene sine for å unngå uenighet og dårlig stemning kaller jeg feighet. Selvfølgelig kan jeg nok lære noe fra de konfliktskye, nemlig det å velge sine kamper. Men igjen, verden hadde heller ikke gått videre om ingen turte å si seg uenig og utfordre litt.

Nøye planlagt eller tar det som det kommer?
– En god blanding vil jeg si.

Spare eller spandere?
– Tenker det er effektivt å spare ved å la seg bli spandert på, eller?

«Dax18» eller «Farmen»?
– Aner ikke hva det første er, og ville nok svart «Farmen» uansett alternativ.

Brettspill eller Playstation?
– Definitivt brettspill.

Les også: «Farmen»-Erika avslører kjæreste

Når gråt du sist, og hvorfor?
– Sist jeg gråt er vanskelig å plassere for et følelsesmenneske som meg. Vel å merke er jeg ikke like følsom som det ser ut som på «Farmen», men følelsene går helt klart i baner. Og å huske grunnen til at jeg gråt sist er enda vanskeligere, det kan nemlig være hva som helst.

Hva er det modigste du har gjort?
– Ønsker veldig gjerne å si noe veldig tøft her, som å ha dødset fra en vanvittig høy klippe ellernoe. Men nei, det er vel at jeg har turt å være meg selv til det ytterste både på godt og vondt, på ett av Norges mest sette reality program.

Hva er det mest dramatiske du har opplevd?
– Jeg var veldig nære å miste et veldig nært familiemedlem og en av de viktigste menneskene i livet mitt, til alvorlig sykdom da jeg var bare 14 år gammel. I dag er jeg evig takknemlig for at det gikk bra.

Og … når tabbet du deg sist ut?
– Tabber gjør jeg hele tiden, men sist jeg tabbet meg skikkelig ut var vel da jeg røk i kunnskap på «Farmen». Om jeg valgte feil konkurrent eller om jeg burde lest mer før «Farmen» og under oppholdet, tenker jeg mye på. Utad prøver jeg å late som at det går helt fint at jeg røk, men konkurransemennesket i meg kveles nesten av at jeg ikke fikk konkurrere i en fysisk gren og vise mine sterkeste sider.

Les også: Knakk sammen etter «Farmen»-exiten

Hva angrer du mest på i livet?
– At jeg begynte å studere rett etter videregående i stedet for å reise og leve livet. Da kunne jeg tatt tiden til hjelp og gjerne funnet fram til hva jeg faktisk ønsker å jobbe med.

Hva er det sykeste ryktet du har hørt om deg selv?
– Håper ikke det går så mange rykter om meg, ikke hørt noen syke til nå i hvert fall.

Hva er det fineste noen har sagt til deg?
– Ble veldig rørt da PG på «Farmen» omtalte meg i sitt brev som «den vakreste av de alle, på utsiden og i hjertet».

Hvem ville du kansellert, og hvorfor?
– Det er ikke noe jeg ville gjort, uansett omstendigheter.

Og … Hva syns du om kanselleringskulturen?
– Igjen, jeg er ikke en som støtter opp om å utestenge eller droppe personer. Man kan heller selv være bevisst på hvor man legger sin egen energi.

Hvem/hva vil du hylle og hvorfor?
– Jeg vil hylle det å leve et litt annerledes liv, ikke bare følge strømmen og leve etter de forventninger som stilles. Å ta litt sjanser gjør livet mye gøyere, det hyller jeg!

Hva gjør deg forbannet?
– Blir rimelig sint av irriterende lyder og ting som ikke fungerer som det skal, da klikker det litt oppe i toppen. Og folk uten selvinnsikt, slike mennesker kan gå meg litt på nervene.

Hvis du har 500.000 å investere, hvordan ville du investert?
– Jeg er ingen ekspert på investeringer eller økonomi generelt, så de pengene ville jeg nok brukt på å reise og oppleve verden.

Hva er den beste eller verste gaven du har fått eller gitt?
– Her kommer jeg ikke på verken eller.

Gi oss noen kjappe anbefalinger!

Bok/avis/magasin: «Kunsten å gi faen» av Mark Manson og «Homo Sapiens» av Yuval Noah Harari
Serie/film: «After Life» er en skikkelig fin serie som har fått meg til å hylgråte og le meg i hjel om hverandre. Veldig godt eksempel på at selvironi, humor og lettsindighet kan påvirke egen og andres hverdag selv når man har det skikkelig tungt
Musikk: «Never Die For You» av Diskopunk har en spesiell plass hos meg, da det var mitt første møte med 2023 og virkeligheten etter «Farmen». Jeg hørte denne sangen i bilen på vei bort fra «Torpet» og følte på en enorm lettelse og glede over å se alt og alle på utsiden igjen
App: Prøver å bruke mobilen litt mindre jeg da, så har egentlig ingen anbefalinger her. Eneste jeg kommer på er eventuelt Peak Finder, hvor man kan finne fjelltopper i nærheten. Grei å ha når man skal orientere seg i fjellene omkring Bergen for eksempel
SoMe-konto: @beautifuldestinations deler mye fint fra rundt om i verden, funnet mange drømmedestinasjoner og inspirasjon der selv
Mat/drikke: Komboen av snøfrisk ost og syltetøy på rundstykke er en uslåelig snack, og også det siste jeg spiste før jeg deltok på «Farmen». Og pumpkin spice latte er det den desidert beste drikken om høsten om man er like glad og avhengig av kaffe som meg
Feriedestinasjon: Om jeg skal velge ut fra stedene jeg allerede har vært, må jeg si Valdobbiadene i Italia. Når jeg drømmer meg bort, ser jeg for meg Madeira utenfor Portugal, som jeg skal reise til om et halvt år

Hva gleder du deg mest til akkurat nå?
– På kort sikt gleder jeg meg veldig til finalefesten med «Farmen»-gjengen. Ser jeg lenger fram i tid, gleder jeg meg til å starte på planen mot å bli idrettslærer og flytte på meg for å komme tettere på naturen.

Og ærlig talt:

Ananas på pizza? Yay or nay?
– Nay.

Vil du lese mer av «Ærlig talt» i Nettavisen? Les spalten med flere kjendiser her!

VIDEO: Erika Norwich - Ærlig
ErikaNorwichVEVO

Sources


Article information

Author: Laura Campbell

Last Updated: 1703700003

Views: 805

Rating: 4.5 / 5 (59 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laura Campbell

Birthday: 2001-03-15

Address: 5865 Daniel Islands Suite 420, Princeshire, IN 29821

Phone: +4589933450685852

Job: Article Writer

Hobby: Poker, Camping, Raspberry Pi, Stargazing, Web Development, Running, Fencing

Introduction: My name is Laura Campbell, I am a artistic, vibrant, expert, strong-willed, welcoming, vivid, frank person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.